Zo’n 15 jaar geleden hebben wij een betonnen aanrechtblad zelf gestort. Er was toen nog niet zoveel op de markt dan nu, en het resultaat mocht er best wezen. We hebben toen ook op de vloer beton laten storten. Er werd ons toen in de winkel geadviseerd om er lijnolie op te smeren: NIET DOEN!!!. De hele beton vloer werd groen. Toen we alles weer verwijderd hadden (dit duurde weken) zou er een bedrijf komen die het beton zou impregneren en dat mislukte totaal. Overal vetvlekken etc. Zo erg dat we onze geliefde beton vloer moesten schilderen.

Van deze ervaring was ik zo teleurgesteld dat ik besloot op mijn aanrechtbladen niks te doen. Door de jaren heen was er natuurlijk wel een grote ergenis: de vlekken in het betonblad. Ik had van alles wel geprobeerd (bleek, gootsteenontstopper en azijn), maar niks hielp goed. Totdat ik een keer ontweringswater op het beton smeerde en walla mijn beton bleekte weer mooi uit, en de vlekken verdwenen ( even na schuren om de kringen te verwijderen).

Maar goed omdat dit een tijdrovend klusje is iedere keer heb ik gister een set impregneer voor beton besteld op een webshop. DutchDesignBeton.com. Als ik het binnen heb en ook daadwerkelijk heb toegepast laat ik jullie mijn bevindingen weten.

Ontweringswater is een van mijn favoriete producten. Als mijn keukenladen (van hout) wat vergeeld zijn kwast ik er wat ontweringswater op en de gele gloed verdwijnt. Kijk wel uit voor de greepjes op de laden want het bijt wel uit.

LEUK VOOR OP JE BETONEN AANRECHTBLAD:))

kandelaar 8 armig hout
SHOP
OUDE HOUTEN EMMER -
SHOP
SHOP
SHOP

TOEPASSING

O

p verweerde houtsoorten, zoals teak, merbau, meranti, amerikaans grenen, red cedar, eiken, wengé en iroko, gebruikt voor kozijnen, winkelpuien, betimmeringen, jachten enz. In voorbehandeling van vernis of in een transparant systeem. Voor het verwijderen van vlekken of verkleuringen, ontstaan door basische invloeden, b.v. cement- of zeepresten.

Eigenschappen

Verwijdert snel verweerde plekken uit hout
Goed toepasbaar in een transparant systeem
Gemakkelijke verwerking met kwast of borstel
Ideaal als voorbehandeling voor vergrijsde tuinmeubelen

Maar dus ook om beton weer schoon te krijgen.

oude steenmal hout
SHOP
oude broodplank
SHOP
houten dienblad rond oud hout super leuk als decoratie ook in de keuken
SHOP
wit-kannetje-oud
SHOP

/  Pinterest /