De interieurtrends van 2018 is color blocking. Een veilig interieur is dit seizoen passé; knallen met felle kleuren is weer toegestaan. Het draait bij color blocking om het combineren van opvallende kleuren om zo een gewaagd contrast te creëren. Hoe meer contrast, hoe beter. Ook kun je ervoor kiezen om de basis juist wit te houden, zodat de kleuren er nog meer uitspringen. Voor een maximaal color block-effect combineer je een felgekleurde muur met strakke, minimalistische meubels.

color blocking

In 2013 zagen we deze trend ook voorbijkomen (vtwonen beurs), maar dan wat rustiger. Persoonlijk geef ik daar de voorkeur aan. Letterlijk vertaald is Color Blocking het gebruik maken van ‘blokken kleur’ in je interieur. Elk afzonderlijk item (bank, muur,kastje etc) krijgt dan zijn eigen, afzonderlijke kleur. Dit zorgt ervoor dat de interieur eye-catching is en lekker afsteekt tegen de omgeving. Om er een samenhangend geheel van te maken, wordt er wel op gelet of de kleuren goed gecombineerd worden en elkaar versterken.

Er zijn drie mogelijke technieken om een goede Color Block interieur neer te zetten: A) Monochromatisch = één kleur wordt verwerkt in het gehele interieur, maar dan in verschillende tinten. (Ook wel: ton sur ton ge noemd.) B) Separaat =  een mix van contrasterende items, in 2 tot 4 verschillende kleuren. C) Opzichzelfstaand = één opvallend gekleurd item of accessoire, waarin de Color Blocking al is toegepast. Optie B is de techniek die we het vaakst voorbij zien komen. Voordat je je interieur met deze techniek onder handen gaat nemen, is het heel belangrijk om eerst de kleuren te bepalen. Color Blocking lijkt namelijk super makkelijk, maar dat is het niet altijd. Als je niet zorgvuldig omgaat met de kleurstelling kan het zomaar zijn dat het lijkt alsof je rechtstreeks uit het circus bent gestapt. Om dit te voorkomen zijn er twee simpele methodes bedacht:

Complementair = Dit zijn twee kleuren die elkaar aanvullen en recht tegenover elkaar in de kleurencirkel staan.
Analoog = Dit zijn kleuren die redelijk met elkaar overeen komen en naast elkaar in de kleurencirkel staan.

Color Blocking is een hele vrolijke manier om je interieur een opepper te geven. Speel niet alleen met kleur, maar ook met materialen en patronen. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt: het hoeft niet altijd opvallend te zijn. Kies voor kleuren die bij jou passen en probeer bij jezelf te blijven. Anders gaat deze trend snel vervelen.

Ensuus / Miinto (tekst) / Pinterest / Vt Wonen /Roomed /Farrow & Ball / Foto: charlizewatches.jpg