KINDERKAMER IN SCANDINAVISCHE STIJL

Als ik aan een rustige kinderkamer denk, denk ik aan de Scandinavisch stijl gecombineerd met hier en daar een kleuraccent. Een belangrijk kenmerk van een Scandinavische kinderkamer is dat het rust uitstraalt. De basis is meestal wit, aangevuld met mooie pasteltinten. Ook zien we in deze stijl zwarte en grijze accenten gecombineerd met natuurlijke materialen. Door gebruik te maken van rustige pasteltinten voeg je wat warmte en sfeer aan de kamer toe. Denk aan kleuren zoals wit, zachtgroen of zacht blauw. Ook wel Poederkleuren genoemd. Combineer hout, riet en strak design met mooie brocante of vintage stukken voor een persoonlijke warme stempel.

CREËER RUST MET STRAK VORMGEGEVEN MEUBELS

Rust wordt ook  gecreëerd door het gebruik van strak vormgeven meubels van blank hout met pure lijnen. Ook zie je eenvoudige, sculpurale vormen terug. Denk aan greeploze kasten, een bed op ranke poten of een bureau met strakke lijnen. Zelf vind ik het mooi om deze stijl af te wisselen met wat oude meubels en accessoires om het wat persoonlijker en warmer te maken.

SHOP DE LOOK

Cotton & Silk (lampenkap bouillotte céladon clair)

HOE PAK JE HET AAN?

Past deze stijl helemaal bij jullie, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Zoek op Pinterest afbeeldingen en maak een moodbord. Begin bij de basis wat je later kunt aanvullen met accessoires. Lukt het nog niet helemaal? Vraag het aan Cedante wij geven je graag advies: info@cedante.nl / 06-24779357.

Bron: sfeerfoto’s

Kinderkamerstylist

Eva & Cato

Pinterest